søndag 22. februar 2009

Bergenhus


Dette laget tapte Futsal Elite tittelen i Bergen på målstreken til Sogn Futsal i 2007. De hentet bronse i NM ifjor og Skandinaviske sluttspill etter å ha henvist Horten til andreplassen i sin gruppe. De nærmer seg tosifret i SIS-titler og vi husker alle den thriller av en avslutning i avd Vest der Gossen Futsal var med . Nidaros, Vega, Bergenhus og Fyllingsdalen kapret de fire viktige sluttspillplassene i avdelingen. 4-4 kampen mot Nidaros i Play Off-en til NFFs eliteserie var en imponerende kamp av de lyseblå.
De av oss som var med i den eliteseriekvalik (for 1 år siden) refererer til de første minuttene av Bergenhuskampen vi tapte hele 7-1 "Ett mareritt av en kamp fra vår side. Etter å ha kjent krampa i de 2 siste kampene,får vi virkelig føle og kjenne hvordan det føles å være tom for krefter. Bergenhus starter bra,2 kjappe fra kloss hold og 3-0 etter 3 min på frispark fra 10-11 meter hamrer Bergenhus ballen i krysstolpen og ut, men returen blåser samme mann om mulig enda hardere klint opp i krysset på halv volley. En helt vanvittig scoring. Vi var fullstendig overkjørt i de første minuttene av denne kampen"

Bergenhus er på mange måter lik Gossen Futsal som lag. Ferdighetsmessig kan mange av deres spillere matche de såkalt "fremtredende individualistene", men det har etter hvert blitt en uskreven regel i Bergenhus at man til en hver tid gjør det som er best for laget, ikke enkeltspilleren .Da er det som regel best å slå en pasning fremfor å ta en piruett.

Nå er det enda ikkje avgjort hvem som tok 2.plassen i avd vest,så hvem passer oss best?
Øystese eller Bergenhus? Dersom Norheimsund ikke hadde vært med i årets serie, ville tabellen vist at Bergenhus er et bedre lag enn Øystese. Og det er langt fra sikkert Øystese hadde slått Norheimsund i siste runde, Norheimsund er et meget sterkt lag som faktisk slo Bergenhus med en mann mindre. Øystese har anket dommen fra Hordaland fotballkrets,og det kan jo hende Ankeutvalget i NFF lander på en annen konklusjon. Personlig ville jeg likt å få revansjere tapet fra ifjor mot Bergenhus,og jeg vil tro at Øystese er det beste laget av de to.

Spillere: snittalder på 1981 mod
Nøkkelspiller: Petter Ness og Daniel Solstrand (keeper)


Vi ønsker Bergenhus Futsal lykke til i Play Off

Ingen kommentarer: