torsdag 31. januar 2008

Gossen Futsal norges best bevarte skatt?


Litt om Gossen:

Gossen har de siste 10 årene vært dominerende i innendørsfotballen i møre og romsdal. Vi har iløpet av disse årene hatt en stamme som har opplevd mye ilag. Det er vel få cuper og bøtter disse guttene ikke har vunnet. Vi kan nevne 1.plasser i Freicup,Romjulscup,Coca Cola Cup,Nyttårscup,Kjetil Rekdal Cup og KM innendørs.Noen av disse cupene har vi vunnet flere ganger.

Ka e grunnen til suksessen?

Gossen spiller en type fotball so er veldig enkel. Stor bevegelse i laget, og med få touch på ballen er nok hovedoppskriften. Kombinerer dette med kontringsfotball og klikk klakk på små og store flater alt etter hvilken motstand vi møter. Vi er også heldige som har fått beholde stort sett dei samme 5-7 spillerene som har dannet laget. Gossen er jo en liten øy med få aktive på a-laget,så treningene har ofte lagt til grunn den type fotball vi spiller innendørs,selv ute spiller vi five a side og får dermed trent mye med ball på små flater.

Kameratgjeng?

Selv om stammen og kameratgjengen stort sett har vært den samme over mange år,så trenger vi nye fjes i laget. Av nye fjes kan vi nevne Lars Inge og Robin. Men skal vi overleve på sikt i en evt. eliteserie må vi satse på spillere utenfra. Det ser vi også skjer mer og mer ifra de andre lagene.

Treningene:

Gossen Futsal består seg i stort sett spillere som enten spiller aktivt eller har spilt aktivt på a-laget. A-laget teller idag ca 13-15 mann.Treningene sommerhalvåret består seg stort sett i fiva a side. Pga få spillere på trening får vi dermed trent mye på den type fotball vi spiller inne.
Vinterhalvåret er vi ca jevnt på 8-10 mann,trening 2 ganger i uka. Om noen år vil futsalen i Norge bli mye bedre og mye mer profesjonell.På sikt er dette derfor altfor lite trening. Vi må nok opp i det dobbelte ska vi ha noe i dette selskapet å gjøre om noen år.

Kvalifiseringen:

Futsal i Norge er i ferd med å bli stort,og er en av de mest voksende idrettene. Turneringer og kamper blir stadig vekk vist på bl.a Eurosport.
Roy Helle fekk høsten-07 tlf fra kretsen om vi ville stille lag til kvalifisering til eliteserien i futsal. En lang historie kort,og vi reiste til Bergen 19 jan 08. Etter turneringa der ser vi at nivået ikkje er verre enn att det er fullt mulig å greie dette. Med 10 poeng etter 6 kamper bør vi etter 4 seiere av 5 kamper 16 feb være kvalifisert for Play Off.

Play Off?

Bergenhus,Vega og Nidaros er vel i realiteten sikret plass i play off. Som 4.lag kjemper fortsatt 5 lag,Gossen, Hajduk, Knarvik, Fyllingsdalen og Høyanger. Sogn har vel en mulighet,men anslår denne som meget liten. Av disse lagene har vi følgende kampprogram:
Gossen: Sentrum, Sogn, Hajduk, Fyllingsdalen og Høyanger.
Hajduk: Gossen, Nidaros og Bergenhus.
Fyllingsdalen: Høyanger, Gossen og Nidaros.
Knarvik: Vega, Bergenhus og Nidaros.
Høyanger: Fyllingsdalen, Nidaros, Gossen og Vega.

Det ser ut til at Gossen får med seg hvertfall 4 innbyttere til 16 feb. Dette er noe vi sårt trengte under forrige runde. Vi stiller dermed meget sterkt og slagkraftig. Tror uansett det blit mange tøffe oppgjør,der målforskjellen tilslutt kan bli avgjørende for videre spill. Tipper det siste laget som får gå videre ilag med Bergenhus,Vega og Nidaros blir Gossen som ender på 23 poeng,etter 4 seiere og 1 uavgjort i siste runde..

Eliteserie på Gossen?

Alt kan skje i play off`en. 4 sterke lag skal spille mot hverandre. Tilfeldigheter vil nok avgjøre hvilke 2 lag som går direkte til eliteserien. Stiller vi våre sterkeste lag har vi absolutt noe der å gjøre og tipper vi vil hevde oss bra. Til neste vinter har vi jo også mulighet å få med spillere utenfra. Mange gode spillere i Romsdalen som kan være med å fylle opp en stall på 18 mann.

Klubben Gossen IL

Skal vi ha noe i en eliteserie å gjøre må vi ha 100% støtte ifra klubben økonomisk og sportslig. Støtteapparatet bør være mye bedre en det er idag,bedre struktur rundt laget. Gossen Futsal som klubbens nye flaggskip,og de sponsor inntekter dette kan medføre,vil jeg nok tro at klubben vil få uante inntekter og en ny giv blant barn og ungdom vi ikkje har sett på lenge.
Futsal i GIL bør være en egen gren og uten kobling til a-laget. Med egen kontigent slik at spillere utenfra kan bli med,uten å måtte satse på fotball a-laget til gossen eller andre grener i idrettslaget.
Gossen Futsal norges best bevarte skatt?
Mange har hevdet dette etter å ha sett oss i aksjon i Askøy Forum. Tiden får vise om dette så er tilfelle. Om noen måneder vet vi svaret,men uansett har det vært morsomt å fått delta ilag med kremen av futsal spillere i Norge.

1 kommentar:

Anonym sa...

Arti å lese,bra skrevet! Ser frem til å følge med dere,hadde vært morsomt med ett lag ifra møre og romsdal eliteserien. Dere er absolutt gode ambasadører for fylket,og vil tippe dere gjør det bra. Men dere vil nok få konkurranse ifra andre lag blant nabokomunene om noen år ;)