onsdag 9. januar 2013

IFS mester på Sunnmøre

Gossen Futsal senket sunnmøringene med 5 mann:
Bakerst fra venstre: Sølve Starheim,Sturle Starheim og Stig-Roar Søbstad.
Fremme fra venstre: Lars Inge Jensen og Kjell Inge Viddal.

Vi hadde i utgangspunktet en veldig stor stall til denne turneringen,hele 10 mann var aktuelle,men pga sykdom og jobb m.m var det bare halve laget som kunne stille,dvs en hel turnering uten innbyttere.

Ett lag trekte seg i vår pulje,dermed ble det 3 kamper i vår pulje:

Gossen Futsal - Volda Futsal 1-2

Tungt å komme i gang på en søndags morgen,men vi tok likevel ledelsen i kampen på en fin skoring fra Stig-Roar. Ellers har vi endel brukbare sjanser gjennom hele kampen.Volda var ett solid lag med bl.a fjorårets Norgesmester for Hødd ,Sivert Heltene Nilsen på laget.

Etter iherdig jobbing defansivt gjør vi to feil som vi blir straffet for,Volda vinner kampen 1-2.
Målskorere: Stig-Roar

Gossen Futsal - Stjernemix 10-1

Etter en litt treg start på kampen fekk vi de romma vi vil ha for å spille best futsal. Til tider var det kattens lek med musa og vi spillte oss ofte helt inn på streken før vi avsluttet. Turneringens største seier,hele 10-1,der vi skoret de 5 siste målene i løpet av de 3-4 siste minuttene.
Målskorere: Sturle,Lars Inge og Stig-Roar 3 mål,Sølve 1.


Sølve og Stig-Roar kombinerte fint før sistnevnte skorer

Volda Futsal - Onkel Skrue endte uavgjort 2-2 så vår siste puljespillkamp ble kampen om 2.plassen.

Gossen Futsal - Onkel Skrue 3-2

Vår siste motstander i puljespillet var vel det laget vi fryktet mest,dette er ett lag som tidligere har herjet på futsalbanen på Sunnmøre. Gode tekniske spillere,ikke ett svakt ledd.
Det er en veldig jevn kamp der begge lagene har sine perioder av kampen,begge lagene viser stor angrepsvilje.
Etter at vi ble liggende under skoret Stig-Roar,før Lars Inge dundrer inn ledelsen 2-1. Men Skrue-gutta svarer og utligner 2 min før slutt. Sekunder igjen av kampen og det ser ut til å gå mot poengdeling, Gossen satser alt og kontrer,Sturle blir mathvinner etter ett fint veggspill med Stig Roar innenfor 5m.
Gossen tar 2.plassen i gruppa.
Målskorere: Stig-Roar,Lars Inge og Sturle



Avgjørelsen falt sekunder før full tid,Sturle og Stig-Roar med veggspill


Kvartfinale:

Gossen Futsal - AS Norske Shell 7-1

Dette ble en duell mellom 2 lag fra samme øy. AS Norske Shell er ett lag bestående av arbeidere fra Ormen Lange. Spillerne kjente hverandre godt så det ble mer som en slags vennskapskamp med litt prestisje. Det var vel aldri tvil om hvor seieren ville gå,men heller hvor stor den ville bli. Sluttspillets mestskorende kamp ble det og tavla stoppet på 7-1 i favør de sorte.
Målskorer: Sturle,Lars Inge og Stig-Roar 2 mål,Kjell inge 1.

Kjell Inge (keeper) skoret 1 mål i denne kampen. Her kaster han ballen over hele banen og i mål. Kampens prestasjon.


Semifinale:

Gossen Futsal - Onkel Skrue 2-1

Vi fekk den tøffaste vegen til en finale,nok engang møtte vi ungutta i Onkel Skrue. 
Men denne gangen går vi tøffare til verks,vispiller veldig godt defansivt og trykker på når vi har sjansen. Det endte opp med at vi gjekk opp i 2-0 ved Stig-Roar og Lars Inge. 3 min før slutt skoret Skrue McDuck-gutta og det ble en veldig spennende finish på kampen. Gossen,i anledningen gule vester,gjekk seirende ut av kampen.
Lars Inge skorer 2-0 målet etter en fin kontring alene med keeper.


Volda slo puljevinneren i gruppe1,Israels venner,hele 4-0 i den andre semifinalen.

Finale:

Gossen Futsal - Volda Futsal 2-1

Vi var veldig slitne,men klare for 2x10 min mot ett lag vi tapte mot i puljespillet. 
Til denne kampen var vi nå mere klar over hvordan de spilte. Vi luket bort feilene fra første kampen og fekk kampens første skoring ganske tidlig i kampen ved Stig- Roar. Vi lå lavt og spilte vårt spill uten å slite oss for mye ut.
1-0 stod til pause.
Midtvegs i 2.omgang fekk Volda utligningen. Men det var uten dramatikk. Dommeren blåser og mener en Voldaspiller skal ha frispark fra 9m. Men Volda avslutter angrepet og skorer. Vi proteserte selvfølgelig,men dommeren godkjente målet selv om han hadde blåst.
Protesten ble ikke tatt til følge. Nå var det så langt ut i kampen at "første målet vinner" lyste i øynene på begge lag. Begge lagene ville vinne,og når Stig-Roar blir felt på 17m tar han selv frisparket når det stod 40.sek igjen på klokka. Han dundrer likegodt futsalballen inn helt nede ved stolperota og de sortkledde, Gossen Futsal,har greid det som skal vare umulig,vinne en turnering uten innbytter. En stor prestasjon,der knallhard jobbing defansivt var roten til suksess.
Målskorer: Stig-Roar 2 mål
Stig-Roar ble turneringens toppskorer med 10 mål,setter her inn den avgjørende skoringen på frispark,i finalen,40 sek før slutt.

Med seier i denne turneringen drar vi nå med oss maks poeng videre og leder maratontabellen. Neste IFS turnering er 23-24 februar.

Les mer fra turneringen her

Ingen kommentarer: